Ravintolakolmio-konsernin yleiset toimitusehdot (päivitetty 27.6.2022)

Näitä toimitusehtoja noudatetaan Ravintolakolmio-konsernin ravintolan ja tilaajan väliseen palvelujen toimittamista koskevaan sopimukseen.

Varaukset

Varaus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Varaus astuu sitovasti voimaan, kun asiakas vahvistaa varauksen joko suullisesti tai kirjallisesti, jolloin ravintola vahvistaa varauksen.

Varauksen hallinta

Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta tai luovuttaa vuokraamiaan tiloja kolmannelle osapuolelle ilman suostumusta.

Mikäli osallistujamäärä tai tilaisuuden tarpeet muuttuvat olennaisesti, ravintolalla on oikeus vaihtaa tilaa sekä päivittää kustannusarviota.

Pidätämme oikeuden hinnan- ja raaka-ainemuutoksiin. 

Tilaisuuden tarkentaminen

Tarkan henkilömäärän, aikataulun, tarjoilut, erikoisruokavaliot, juomavalinnat sekä maksutavan (luottokortti/laskutusosoite) pyydämme ilmoittamaan viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta.

Laskutusperusta

Lopullinen osallistujamäärä, joka toimii laskutusperusteena, on ilmoitettava 4 vrk ennen tilaisuutta. Ilmoitetun osallistujamäärän ylittävä määrä laskutetaan toteuman perusteella.

Laskutamme yritysasiakkaitamme. Maksuehtona 10 pv netto. Laskutuslisämme on 15,00 € (sis. ALV 14 %). Laskutustiedot viitteineen on ilmoitettava kirjallisena ennalta.

Laskutuksesta tulee sopia varauskohtaisesti myyjän/sopimuksen tekijän kanssa ennakkoon. Mikäli laskutuksesta ei ole sovittu myyjän/sopimuksen tekijän kanssa etukäteen, varaus tulee maksaa paikan päällä käteisellä tai luottokortilla.

Peruutusehdot

Vahvistetun varauksen peruuntuessa veloitamme peruutusmaksua:

30–15 vrk ennen tilaisuutta 50 % myyntitakuusta tai ennakkoon tilatuista ravintolapalveluista

14 vrk tai vähemmän ennen tilaisuutta 100 % myyntitakuusta tai ennakkoon tilatuista ravintolapalveluista.

Mikäli tilaisuuden yksityiskohtia ja tarjoiluja ei ole sovittu, on peruutusehtoveloituksen perusteena ko. tilaisuuden tarjoiluiden osalta tarjouksen edullisin menu tai myyntitakuu.

Tilaajan vastuu

Tilaaja on velvollinen suojelemaan vahingoilta varaamiaan tiloja ja kalusteita. Tilaaja vastaa kaikista vahingoista, joita tilaajan laitteet, henkilökunta, esiintyjät tai kokousosanottajat aiheuttavat kiinteistölle tai toimipisteen irtaimelle omaisuudelle.

Tilaaja vastaa toimipisteeseen tuomistaan laitteista ja irtaimesta omaisuudesta. Tilaaja sitoutuu noudattamaan toimipisteen henkilökunnan ohjeita talon sekä kalusteiden ja laitteiden käyttöä koskevissa asioissa. Vahingon sattuessa ravintolalla on oikeus laskuttaa korjaus-, siivous- tms. muut kulut tilaajalta.

Erikoisjärjestelyt

Mikäli tilaisuuteen tarvitaan erityislupia, ohjelmaa, orkesteria, erikoiskoristelua tai poikkeuksellisia teknisiä laitteita, sitoutuu tilaaja vastaamaan näistä aiheutuvista kustannuksista tilatun mukaisesti.

Tilat ovat maksullisia, mikäli tarjouksessa ei toisin mainita. Yksityisissä tilavarauksissa käytämme takuumyyntihinnoittelua, mikäli se ei täyty, laskutamme erotuksen tilavuokrana.

Kalustemuutoksista, lisäkalusteista ja muista järjestelyistä veloitetaan erikseen, ellei tarjouksessa erikseen mainita. Äänentoistosta, AV-palveluista ja -laitteista, jotka eivät kuulu ravintolan/kokoustilan perusvarustukseen, veloitetaan erikseen.

Mikäli tarjoilujen toimittaja tilaajan toivomuksesta hankkii erikoislupia, esim. luvan pidennettyyn anniskeluun tai ilmoituksen tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä ja tarjoilusta tai ryhtyy erikoisjärjestelyihin, kuten ohjelman, orkesterin, somistuksen ja rakennelmien tms. hankintaan, sitoutuu tilaaja vastaamaan kaikista näistä toimenpiteistä aiheutuneista kustannuksista.