Historia

Historia

Ravintolakolmio Oy perustettiin Valkeakoskella vuonna 1979, kun Heimo Keskinen osti 400-paikkaisen tanssiravintola Hopealinjan ja 100-paikkaisen Pub Mallasrannan. Seuraavan vuoden alussa Keskinen osti Tampereelta tanssi- ja ruokaravintola Maximin. Vuonna 1983 molemmat ravintolat myytiin ja Heimo Keskinen osti ensimmäisen helsinkiläisen ravintolansa, kontulalaisen Helmi Grillin. Seuraavana vuonna hankittiin vielä Weeruska Alppilasta.

Vuonna 1987 ravintoloiden määrä lisääntyi, kun laajennettuun Kontulan ostoskeskukseen perustettiin Wenla ja Comeetta. Helmi Grilli myytiin vuonna 1988, koska yksikkö oli liian pieni kasvavalle liiketoiminnalle. Vuonna 1989 Ravintolakolmio laajeni entisestään, kun yhtiön omistukseen hankittiin Lauttasaaresta ravintolat Casa Mare ja Piaf.

Toiminnan kasvaessa perustettiin oma, ravintola-alan taloushallintoon erikoistunut tilitoimisto Diafora Oy. Tänä päivänä Diaforan 14 ammattilaisen tiimi palvelee 100 yritysasiakasta ja toimii myös palkanlaskennan parissa.

Vuonna 1996 ostettiin Juttutupa ja Marco Polo, ja vuoden kuluttua Cantina West. Näihin aikoihin alettiin myös puhua Ravintolakolmio-ryhmästä. Helsingin keskeisimmällä paikalla toimiva ravintola Lasipalatsi siirtyi Ravintolakolmio-ryhmän omistukseen vuonna 1999. Vuonna 2004 perustettiin ravintola Graniittilinna, ja Tony's Deli ja Kokkikoulu Espa ostettiin vuonna 2005. Helmi Grilli avattiin vuonna 2007 uudelle liikepaikalle Kontulan ostoskeskukseen. Heinäkuussa 2009 kongressikeskus Paasitornin Paasiravintola siirtyi Ravintolakolmio-ryhmän omistukseen. Paasitornin toiminta laajeni elokuussa 2012, kun suomen ensimmäinen Story-hotelli Scandic Paasi avasi ovensa. Samalla avautui uusi tilausravintola Paasin Kellari, joka toimii myös hotellin aamiaisravintolana. Huhtikuussa 2015 avattiin ravintola Meripaviljonki Eläintarhanlahdelle ja vuonna 2016 Ravintolakolmio-ryhmästä päätettiin muodostaa konserni. Vuonna 2017 Helmi Grilli myytiin ja konserniin liittyivät Suomenlinnassa sijaitsevat Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Viaporin Deli & Café.

Ravintolakolmio-konserni on lähes 40 vuodessa kasvanut ravintolakokonaisuudeksi, jonka arvioitu liikevaihto vuotena 2017 oli noin 24 miljoonaa euroa. Vakituisia työntekijöitä on 200. Yhtiön ravintolat tunnetaan yksilöllisistä liikeideoista ja sesonkien mukaan vaihtuvista erikoisviikoista. Ravintolakolmio-konserni on ollut savuton työympäristö vuodesta 2010 alkaen. Työantajana yhtiö tunnetaan hyvistä henkilökuntaeduista ja määrätietoisista kouluttamis- ja kehittämisohjelmista. Ravintolakolmio-konsernin tavoitteena on samanaikaisen kasvun ja kannattavuuden strategia. Ravintolakolmio-konsernin vahvuus on avainhenkilöiden partner-osakkuus jokaisessa ravintolayhtiöissä sekä se, että Heimo Keskisen lapset Jenni ja Joonas ovat vahvasti yhtiön johdossa mukana.